O-teknisk trening lørdag 3. desember: Svart, brunt, blått og vegetasjon

Lørdag 3. desember er det o-teknisk trening på Milde. Fremmøte er på den store parkeringsplassen for Arboretet. Treningen begynner som vanlig klokken 1400. Dersom det ikke kommer enorme mengder snø, vil treningen gå som planlagt. Eventuell avlysning vil bli opplyst på trenings-siden.

Opplegg
Opplegget denne gangen er orientering på kart der man kun har enten de svarte detaljene, de brune detaljene, de blå detaljene eller vegetasjonsdetaljene å forholde seg til. Treningen er lagt opp som en løype, der de første postene går på "svart kart", så kommer det en del poster på "brunt kart", deretter litt "blått kart" og avslutningsvis "vegetasjonskart". Postene er markert med merkebånd (svarte merkebånd - litt vanskelige å se, men 1 meter lange).

Formål
Formålet med treningen er å lære seg å bruke alle detaljene på kartet - og også lære seg hvordan karttegneren bruker de forskjellige kart-tegnene. Noen har problemer med å lese høydekurver skikkelig. Andre bruker sjelden steiner og skrenter. Atter andre har problemer med å få myrer i terrenget til å stemme overens med myrene på kartet, og bruker dem derfor ikke i orienteringen sin.
I tillegg til treningen spesifikt på de forskjellige detaljene, er dette veldig god kompass-trening, siden mye av orienteringen går ut på å løpe på kompasskurs og lese detaljer på veien (veldig likt den måten man orienterer på i diffust østlandsterreng). Det flate Milde-terrenget egner seg godt til en slik treningsform.

Du kan lese litt mer om hvordan treningen arter seg i en artikkel fra o-landsleiren, der en lignende trening ble arrangert. Her var forøvrig treningen veldig populær.

Nedenfor finner du kart/løyper for treningen. Det er en kort og en lang løype. I tillegg vil jeg ha noen få utgaver på vanlig kart for de aller ferskeste, eller evt. hvis noen skal være med for å "skygge". Vær obs på at det ikke er tillatt å skrive ut disse kartene på egen skriver for å utføre treningen (derfor er de også lagt ut i dårlig kvalitet). Dersom du ønsker å utføre treningen utenom oppsatt tid kan du kontakte undertegnede for kart, så får vi samtidig betalt Gneist for kartene.

Dersom noen har mulighet til å ta inn merkebåndene for meg på søndagen eller i løpet av neste uke hadde det vært flott! Ta kontakt på e-post eller legg inn en kommentar nedenfor.

Vi fikk dessverre ikke lov av Gneist til å bruke den aller fineste delen av Milde-terrenget til treningen vår, da de muligens skal arrangere et større løp på kartet i 2007. Det er allikevel mange fine (og flate!) partier, så jeg tror de fleste vil få en fin tur i skogen!

Kommentarer: Legg inn en kommentar << Tilbake