O-teknisk trening lørdag 17/12 flyttet til Stendskogen

På lørdag 17/12 er det o-teknisk trening i Stendskogen. Fremmøte er som vanlig klokken 1400. Merk at treningen er flyttet fra Alvøen! Opplegget denne gangen er forenkling/forlenging av poster. Arrangør er Vidar Steen.

Bakgrunn/formål
Mange poster som ser vanskelige ut, kan man gjøre ganske lette dersom man angriper dem på riktig måte. Trikset er å filtrere ut de vesentlige detaljene i området rundt posten - og bruke disse til å forenkle eller forlenge posten. Med vesentlige detaljer snakker vi her om detaljer som man raskt og sikkert kan finne i terrenget. Dette kan for eksempel være en stor stein, en bekk, en sti eller lignende. En uerfaren løper - og noen ganger også erfarne løpere - kan feilbedømme hva som er en sikker detalj.

Formålet med denne o-tekniske treningen er å bli bedre på - og forstå - forenkling av poster ved å løpe en løype der det allerede er gitt hvordan hver enkelt post skal forenkles. Se forøvrig Trinn Q i nivåstigen: Forenkling av poster.

Opplegg
En løype er tegnet inn slik at man ser hvor forenklingen skal foregå - og det er også hengt ut en o-post på forenklings-detaljen. Selve post-detaljen er bare markert med et merkebånd, slik at man må orientere nøyaktig inn til posten fra forlengings-detaljen.

Opplegget består av en løype med flere nye startpunkter. Fra siste post på en "løype" til neste startpunkt jogger man rolig. Dermed blir det lettere å holde konsentrasjonen oppe. Man får maksimalt utbytte av treningen dersom man løper i så høy hastighet som orienteringen tillater - gjerne intervallpreget med noe pause/hvile foran hvert nye startpunkt.

Skygging
Første delen av løypen legges det opp til at yngre løpere skygges av mer erfarne løpere. Første del av løypen er lagt enklere av den grunn.

Hjemme etter treningen:
Etterarbeid. Se gjennom løypen etterpå, og se om man er enig i forenklingen. Gjorde dette posten enklere enn den ellers ville vært? Ble det mindre bomming enn ellers på en vanskelig post? Er dette noe å ta med seg på neste løp slik at det blir mindre bomming?
Kommentarer:
Fremmøte er ved Stavollen på "vanlig sted".
 
Legg inn en kommentar << Tilbake