O-teknikk: Kurvekart med linje


Vi fortsetter vårt fokus på en av de viktigste basiskunnskapene for en o-løper - nemlig oversetting av kart til terreng - og da med fokus på høydekurver! Verdens beste o-løper for tiden, Thierry Gueorgiou, bekreftet på sitt foredrag på O-gallaen i helgen at dette er helt riktig fokus: God forståelse av kurvebildet er nøkkelen til å orientere raskt og sikkert i nesten alle terrengtyper! Som om ikke det var nok - på lørdagens trening kommer verdens beste o-løper i juniorklassen - Olav Lundanes - til å være tilstede i forbindelse med en samling han har med Fana sin o-gruppe. Kanskje du kan snike til deg noen tips fra den dobbelte juniorverdensmesteren? Lørdagens økt er også en god forberedelse foran “Eksamen” om en uke: Kurveløpet på Gymmeland første helgen i desember.



På de første kurvetreningene har noen hatt problemer med å planlegge strekket - og finne de viktige detaljene som skal fortelle en at en er på rett vei. Det slipper man denne gangen - denne gangen forteller en linje deg akkurat hvor du skal (se illustrasjon ovenfor). Det er to forskjellige opplegg avhengig av nivå:
De sterkeste løperne får kun en linje på kartet (se illustrasjon til venstre), og skal stemple på alle postene de finner på veien. På avlesningen etterpå vil det vise seg om de var nøyaktig nok til å følge linjen…
De andre løperne får i tillegg til linjen tegnet inn poster på kartet. Disse skal prøve å følge linjen, men har noen “sikre” punkter på veien i form av postene.
Det er gode kuttemuligheter for de som bare ønsker en kort trening.



Påmelding her


Mer om treningen (forarbeid og etterarbeid) finner du her


Kommentarer: Legg inn en kommentar << Tilbake